Ålesund kyrkjelege fellesnemd

Foto:Marius Simensen

Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund  kyrkjelege  fellesråd skal slåas saman frå 01.01.2020 (Skodje og Ørskog skillast ut frå Storfjord kyrkjelege fellesråd) Dette følgjer som ein konsekvens av at dei same kommunane skal slåast saman frå same tidspunkt. Kyrkjelova slår fast at det skal vere eit fellesråd i kvar kommune. Difor må den norske kyrkja si verksemd i desse kommunane slåast saman.
Prosessen som må gjennomførast i de kyrkjelege fellesråda er i hovudsak den same som kommunane må gjennomføre, og det er tilnærma dei same regler som gjeld.
Det er oppretta ei kyrkjeleg  fellesnemd som skal ha ansvaret for gjennomføringa av arbeidet med å slå saman den kyrkjelege verksemda i dei fem kommunane.

Fellesnemndas samansetning:

Robert Iversen , Ålesund kirkelige fellesråd ,  Leiar

Ragnar Bakken, Storfjord kykjelege fellesåd

Gunnar Hauge, Storfjord kyrkjelege fellesråd

Anne - Marit Molnes Hagelund, Ålesund kirkelige fellesråd

Edvard Orvik, Haram kyrkjelege fellesråd

Norunn Wuttudal, Haram kyrkjelege fellesråd

Janne Falch, Sandøy kyrkjelege fellesråd

Oddhild Sandøy, Sandøy kyrkjelege fellesråd

Svein Runde, Oppnevnt av biskopen i Møre

Randi Frisvoll Walderhaug,  oppnemd av nye Ålesund kommunale fellesnemd, nestleiar

Prosjektleiar: